RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З України зі скандалом депортували 8 громадян Грузії: опубліковані фото акції протесту в аеропорту

На підставі документів Нацполіції та Міграційної служби про загрозу інтересам України з країни були депортовані 8 громадян Грузії.

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

Однак ці дії правоохоронців викликали протест серед активістів і вони влаштували в аеропорту "Київ" (Жуляни) акцію проти видворення грузин.

"Протест небайдужих громадян проти викрадення журналістів і героїв війни проходив всю ніч", - повідомив політик Міхеїл Саакашвілі, який опублікував фото акції.

У свою чергу журналіст Юрій Бутусов в своєму Facebook зазначив, що спроба висилки з України грузин "це акція, яка не гідна України і дискредитує керівництво". Він упевнений, що вказані особи перебували на території країни легально, а причиною висилки стала саме політична діяльність. Також він нагадав про те, як грузини надавали допомогу в боротьбі з російською агресією на Донбасі і закликав до цивілізованих методів.

Раніше політик Міхеїл Саакашвілі повідомив про те, що співробітники спецслужб затримали грузинського журналіста телекомпанії Руставі-2 Тамаза Шашвіашвілі і двох його друзів.