RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Переговори по Донбасу: Волкер розповів, як Україні вийти з безвихідної ситуації

Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер заявив, що, щоб вийти з безвихідного становища, Україна повинна пам'ятати про своїх громадян, які перебувають на окупованих територіях, а також бути готовою до виконання Мінських угод.

Про це він повідомив "LB.ua".

"Перше – дуже важливо пам’ятати, що люди на Донбасі – це українські громадяни. Вони знаходяться за лінією розмежування, часто без доступу до предметів гуманітарного вжитку, до комунальної інфраструктури, до нормальних умов життя, які вони повинні мати. Я вважаю, що Україні дуже важливо робити все можливе, аби дотягнутись до цих людей, дати їм зрозуміти, що про них турбуються, що робляться зусилля, аби мати доступ до них, забезпечити їх тими послугами, в яких вони мають потребу. Вони повинні почути це з боку Києва. Коли вони відрізані, як це відбувається з ними зараз, можна зрозуміти, що іноді вони відчувають, що вони ізольовані від Києва, і вони отримують допомогу від Москви", - розповів Волкер.

Також він заявив, що Україна повинна пам'ятати, що наша країна теж взяла на себе зобов'язання в рамках Мінських угод.

е – такі речі, як особливий статус, проведення місцевих виборів, обмежена амністія людей, що вчинили деякі злочини в рамках конфлікту. За реалізацію цих речей відповідатиме Україна, якщо будуть створені умови, щоб Україна могла це зробити. Тому також стоїть питання готовності України для дотримання зобов’язань, якщо ми досягнемо моменту, коли ми доб’ємось введення миротворчих сил і рівень безпеки зростатиме", - відзначив Волкер.

Раніше вчора Волкер повідомив про те, що війна на Донбасі триватиме ще мінімум рік.