RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Забезпечує свою безпеку: аналітик пояснив план Лукашенка з білоруськими миротворцями на Донбасі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче розмістити на Донбасі своїх миротворців, щоб забезпечити свою безпеку в разі спроб Росії захопити білоруську територію.

Таку думку висловив білоруський аналітик Ігор Тишкевич в інтерв'ю порталу "Деловая столица".

"Війна в Україні є майданчиком можливостей, як би цинічно це не звучало. Завдяки мінському процесу з Білорусі вже зняті санкції. Якщо Білорусі вдасться відправити своїх миротворців, чого Лукашенко дуже сильно бажає, причому вони не будуть прив'язані до росіян, то це будуть хоч і хиткі, але теж додаткові гарантії безпеки", - сказав аналітик.

Ці гарантії потрібні Білорусі, оскільки у неї зараз немає справжніх союзників, зазначає Тишкевич.

"Адже в разі чого за Лукашенко не буде навіть кому заступитися. Для Заходу він чужий, для США чужий, а українських ресурсів максимум на що вистачить, так це принести квіти під білоруське посольство. Тому Лукашенко розуміє, що його чекає в разі, якщо він залишиться один на один з російським ведмедем", - продовжив він.

З іншого боку, вважає аналітик, під час нападу на країну-учасника миротворчої місії, дипломатична реакція світу "буде набагато більш швидкою і більш потужною".

Нагадаємо, раніше у Лукашенка зробили різку заяву на адресу України з приводу голосування Білорусі проти української резолюції по Криму в ООН.