RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У США розкрили подробиці нового пакету військової допомоги Україні

Новий пакет військової допомоги США Україні в розмірі 350 млн дол включає в себе летальну і нелетальну зброю, навчання солдатів, а також технічну допомогу.

Про це на своєму сайті повідомив сенатор від Республіканської партії Роб Портман, який також є співголовою сенатського кокусу по Україні (Senate Ukraine Caucus).

Він зазначив, що його поправка щодо допомоги України була прийнята як частина оборонного бюджету США на 2018 рік.

"Вперше ця поправка дозволяє допомога у посиленні військово-морських можливостей України, які були серйозно деградовані після захоплення Криму Росією. Поправка також передбачає допомогу США в просуванні ключових реформ, включаючи встановлення цивільного контролю над збройними силами, співробітництво та координацію з парламентськими зусиллями України по здійсненню нагляду за Міністерством оборони і збройними силами, а також поліпшення можливостей в області стійкого розвитку, інвентаризації та безпеки чутливих іноземних технологій (військові розробки, - ред.)", - йдеться в повідомленні.

"Оскільки російська агресія на сході України зберігається, і оскільки вона продовжує використовувати методи гібридної війни, такі як пропаганда і дезінформація, вкрай важливо, щоб США і НАТО забезпечували стійку економічну, політичну і військову підтримку, необхідну, щоб дозволити Україні забезпечити її демократичне майбутнє. Незалежна Україна має вирішальне значення не тільки для Східної Європи, але також впливає на більш широкі інтереси США в регіоні і за його межами. Я радий, що президент підписав це в законі. Зараз я настійно закликаю адміністрацію швидко надати допомогу Україні, в якій її потребують", - підкреслив Портман.

Як повідомляв "Апостроф", США можуть надати Україні 47 млн дол на закупівлю протитанкових комплексів.