RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Поставки зброї Україні від Канади: посол зробив важливе уточнення

Посол Канади в Україні Роман Ващук сказав, що після внесення України до списку держав, яким його країні дозволено поставляти вогнепальну зброю, тепер саме від Києва залежить, коли ЗСУ отримають зброю від Канади.

Про це повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на питання, чому Канада внесла Україну в зазначений список лише через чотири роки агресії РФ, Ващук зазначили: "Ми, люди, не робимо неочікуваних спонтанних рішень. Ми довго розглядали ситуацію. Ми проводимо вже від 2,5 роки військові навчання тут (в Україні - ред.) і прийшли до висновку, що це раціонально як частина більш широкої військово-технічної допомоги Україні".

Дипломат підкреслив, що Канада не має наміру заробляти колосальні фінансові кошти на продаж зброї Україні, а зацікавлена у продажу озброєння в деяких сегментах.

"Ми не збираємося якісь неймовірні мільйони на цьому заробляти. Ми усвідомлюємо, що фактично Україна є великим виробником зброї і його експортером, ніж Канада, але в певних сегментах, визначених ключових компонентах тут можна було б і займатися продажем і спільними проектами. Наші збройні сили краще себе дізналися протягом навчань, і ми зрозуміли, що ми можемо взаємно доповнювати в певних відносинах", - сказав посол.

Відповідаючи на питання, коли безпосередньо Україна може отримати зброю від Канади, Ващук сказав: "м'яч на полі України, все залежить від покупців".

"Наскільки ми знаємо, Збройні сили України отримали в бюджет більше можливостей купувати. Тепер уже від українських фахівців залежить: коли, що і як", - підсумував посол Канади.

Детальніше про постачання зброї Україні читайте в матеріалі "Апостроф": "Україна отримає дуже важлива зброя для боротьби з армією Путіна - Дмитро Тимчук".