RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Безвіз з ЄС: Брюссель висунув ряд вимог до України

Євросоюз визнає продовження виконання критеріїв візової лібералізації Україною, але вимагає негайних дій для забезпечення повноцінної імплементації реформ.

Про це повідомляється в першому звіті Єврокомісії в рамках нового механізму припинення безвізових режимів, передає "Європейська правда".

У документі наголошується, що розкриття ГПУ в кінці листопада інформації про розслідування НАБУ серйозно підривають здатність бюро проводити розслідування.

"У цілому критерії візової лібералізації продовжують виконуватися. Однак, враховуючи останні події, потрібно вжити негайні дії з метою забезпечити повну імплементацію та стабільність вже здійснених реформ, зокрема, в контексті антикорупційних вимог", - заявили в Єврокомісії.

Також у своєму звіті Єврокомісія висунула шість вимог до України:

1. посилення співпраці з інституціями Євросоюзу для запобігання ризиків нерегулярної міграції;

2. проведення кампанії з інформування про обов'язки і права в рамках безвізового режиму;

3. забезпечення незалежності, ефективності і стійкості антикорупційних реформ, зокрема шляхом створення незалежного та вищого спеціалізованого антикорупційного суду згідно з висновком Венеціанської комісії і українським законодавством;

4. негайно відновлення авторитету НАЗК і створення ефективної системи верифікації електронних декларацій;

5. скасування поправки щодо електронного декларування доходів антикорупційних активістів;

6. активізація зусиль по боротьбі з організованою злочинністю, в тому числі шляхом виділення достатніх ресурсів на Національну поліцію.

Нещодавно "Апостроф" дізнався, що Україні загрожує втрата безвізу через атаки влади на НАБУ. Детальніше про це читайте в матеріалі: "У Порошенка не очікували такої "істерії": хто атакував НАБУ і чого мало не позбавили Україну".