RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Путін і Меркель знову обговорювали українське питання: сторони розкрили деталі

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і російський президент Володимир Путін провели телефонну бесіду, під час якої обговорювалася ситуація на Донбасі.

Це випливає з повідомлень, які були опубліковані після розмови.

Офіційний представник канцлера Штеффен Зайберт повідомив, що під час бесіди порушувалося питання можливого повернення російських офіцерів до Спільного центру координації та контролю на Донбасі. Лідери Німеччини і РФ зійшлися на думці, що необхідно зробити все можливе для повернення російських спостерігачів в зону конфлікту.

Цю інформацію підтвердили і в Кремлі та додали, що під час бесіди також піднімалося питання якнайшвидшого обміну полоненими.

"Володимир Путін і Ангела Меркель висловилися на користь швидкої реалізації ініціативи щодо взаємного обміну утримуваних осіб сторонами внутрішньоукраїнського конфлікту. Вони також підтримали оголошене контактною групою Різдвяне перемир'я", – наголошується в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова знайшла безглузду причину виходу російських офіцерів СЦКК з Донбасу.