RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Гра без України: у Порошенка вказали на тривожний момент у переговорах Заходу з РФ по Донбасу

На даний момент зовнішньополітичні інтереси України збігаються з інтересами Заходу відносно політики Росії, но не обов'язково, що вони повністю співпадають і це буде тривати завжди.

Про це пише радник Президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін у статті для видання "Дзеркало Тижня".

"Однак занепокоєння викликає не тільки факт переговорів без участі України, але і похідна з цього логіка: ні в Росії, ні в США не викликає сумнівів, що Україна змушена буде так чи інакше виконати будь-які досягнуті домовленості між країнами. Якими б вони не були. Повідомлення ЗМІ про те, що "були узгоджені 3 з 29 речень США з врегулювання ситуації в Донбасі", чомусь не супроводжуються інформацією про те, а чи в курсі Україна, у чому ці пропозиції складалися, а тим більше — вони були попередньо узгоджені з Києвом", - зазначив Горбулін.

Також він вважає, що рішення конфлікту на Донбасі може бути зроблено так, що це буде вигідно всім, крім України.

"Певний парадокс ситуації в тому, що рішення донбаської проблеми "будь-якою ціною" (тобто горезвісне "нам потрібна одна перемога — ми за ціною не постоїмо") є самоцінним для всіх гравців, крім України: Д. Трамп отримує хороший аргумент у своїй зовнішньополітичній позиції, Росія — символічне закріплення своєї глобальної геополітичної суб'єктності, Європа (передусім європейський бізнес) — аргумент вимагати від своїх урядів послаблювати санкції і повертатися до "бізнесу як завжди". Ми не говоримо, що справа йде до нового Мюнхену, але контури відбувається здаються до неприємного знайомими...", - констатує радник президента.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Володимир Горбулін розповів, чому Кремль домагається хаосу в світі.