RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Захід захопила хвиля популізму: Україні озвучили цікаве попередження з приводу шляху в Європу

В Євросоюзі останнім часом спостерігається зростання підтримки популістських сил, що ставить під сумнів таке поняття як "західні цінності, і, цілком можливо, у майбутньому, коли Україна стане членом ЄС (якщо це станеться), він вже не буде існувати в нинішньому вигляді.

Про це "Апострофу" заявив політолог Пітер Залмаєв.

"Якщо говорити про тенденції цього року, я би в першу чергу позначив хвилю популізму, яка захопила західні демократії та ті країни, які зараз є партнерами України в цивілізаційному протистоянні з Росією. Україна перебуває в процесі євроінтеграції, який вона поставила ключовою метою своєї політики. Але ланцюжок подій, який ми бачимо за останній рік, ставить під сумнів самі поняття "Захід" і "західні цінності". Виникає така парадоксальна ситуація, що, йдучи у напрямку до цих ідеалів, не факт, що коли Україна туди прийде, там буде ЄС у тому вигляді та з тими цінностями, до яких можна буде приєднається. Якщо ми будемо робити ставки, чи виживе цей Європейський Союз, який ми сьогодні знаємо, то я відповім, що 50 на 50", - сказав політичний експерт.

Щодо 2017 року, Залмаєв сказав, що минулий рік характеризувався низкою незавірених тенденцій, і необхідно розуміти, як ситуація буде розвиватися в сусідніх з Україною країнах.

"Наприклад, неможливо не сваритися зараз із Польщею та Угорщиною. Візьмемо угорського прем'єра Віктора Орбана, який діє як антагоніст і використовує конфлікти з сусідніми країнами для отримання політичних балів. Згадаймо, що Орбан з подачі Москви, а всі знають, що він з Путіним в досить близьких стосунках, намагався розігрівати тему етнічної угорської меншини на Закарпатті", - зазначив політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Великі зміни та сварки з "другом" Путіна: що чекає на Україну у 2018 році".