RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Не тільки зброя: на Заході назвали ще одну річ, яка потрібна Україні для протидії агресії Росії

США повинні підтримувати Україну в її протистоянні з Росією не тільки наданням зброї, але і підштовхуючи її до проведення реформ.

Про це пише співробітник Atlantic Council, екс-помічник міністра оборони США Майкл Карпентер у статті для видання Foreign Policy.

"Надаючи Україні захисне протитанкову зброю, адміністрація Трампа зробила важливий крок на шляху до захисту країни від російської агресії. Тепер адміністрація повинна розвивати ці розширені відносини, удосконалюючи і розширюючи програму військової підготовки США в Україні та використовуючи важелі США, щоб привернути увагу українських лідерів до проведення антикорупційних реформ", - зазначив Карпентер.

Він підкреслив, що зараз, коли збройні сили України сильнішим і можуть тримати оборону проти російських сил, корупція, що стала найбільшою загрозою суверенітету України та її євроатлантичних прагнень.

Карпетнер пише, що РФ не очікувала такого опору з боку України на військову агресію і тому тепер намагається розділити нашу країну зсередини.

"Їхня (росіян, - ред.) мета проста: використовувати корупцію, щоб стравлювати українців один проти одного і блокувати шлях країни до європейської інтеграції. З президентськими і парламентськими виборами в 2019 році Кремль приділяє особливу увагу підтримці тих партій і політиків, яких можна легко купити або маніпулювати. Хоча кінцевою метою президента Росії Володимира Путіна є контроль над урядом у Києві, він також може бути досить задоволений фрагментованим і розділеним українською державою", - заявив Карпетнер, підкресливши, що США повинні використовувати свій вплив, щоб в Україні пройшли антикорупційні реформи.

За його словами, зараз в Україні ряд державних посад займають "блискучі реформатори", які дійсно можуть проводити реформи. А для заохочення даних реформ Захід може використати фінансові важелі.

"Західні інвестиції в реальну економіку України забезпечили б правильне поєднання політичних стимулів для просування реформ, а інвестиції, які були б обумовлені строгими критеріями боротьби з корупцією. Обсяг капіталу, необхідний для підтримки цього інвестиційного фонду - десь близько 6 мільярдів доларів на рік, - досить скромний порівняно з Європейським фондом стратегічних інвестицій у розмірі 378 мільярдів доларів", - підкреслив Майкл Карпентер.

Він звернув увагу, що в іншому випадку Росія може обернути назад прозахідні курс України за допомогою фінансових інструментів.

"І якщо ці корумповані інтереси повернуться назад, як це відбулося після Помаранчевої революції, результат буде набагато більш дорогим для Заходу в довгостроковій перспективі - економічно і геополітично. Саме тому США і Європа повинні зосередити увагу на тому, щоб допомогти Україні перемогти на обох її стратегічних фронтах: на сході, де її солдати захищають суверенітет і територію України від тривалої агресії Росії і всередині країни, оскільки реформатори все частіше билися в боротьбі проти старої системи. Ставки занадто високі для того, щоб Захід стояв осторонь", - констатує Карпентер.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно видання The Washington Post підтримало рішення Трампа про надання зброї Україні.