RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Порошенка назвали причину зриву переговорів по миротворцям на Донбасі

Росія з самого початку не планувала погоджуватися на введення миротворчого контингенту на територію Донбасу, використовуючи обговорення даного питання для збереження наявної ситуації.

Про це заявив представник України в ООН Володимир Єльченко, передає видання "Європейська правда".

"Після трьох-чотирьох зустрічей американська сторона переконалася, що Росія відкидає всі умови, важливі не лише для України і США, а й для партнерів по Нормандському формату і членів Ради безпеки ООН. Радбез справді був готовий починати роботу над мандатом миротворчої операції, але Росія відкинула практично всі важливі положення і повернулася до своєї ідеї про дивну операцію, де миротворці ООН охороняли б спостерігачів ОБСЄ", - зазначив дипломат.

За словами Єльченка, Росія не зацікавлена в прогрес у цьому питанні.

"Я думаю, що це була просто гра. Росія від початку не хотіла миротворчої операції ООН на території Донбасу. Їм потрібне або збереження ситуації, яка є на зараз, або так звана "миротворча" операція на російських умовах, яка заморозила б цей конфлікт на десятиліття. Адже ми б отримали таку миротворчу операцію, з якою потім не знали б, що й робити і як її звідти вивести", - резюмував посол.

Як повідомляв "Апостроф", міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель сподівається, що про формат миротворчої місії ООН на Донбасі вдасться домовитися ще до президентських виборів у Росії 18 березня.