RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні відповіли на прийняття Польщею закону про заборону "бандерівської ідеології"

Міністерство закордонних справ України стурбоване з приводу прийняття Сеймом Польщі законопроекту про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології".

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті МЗС.

"Прикро, що українська тематика вкотре використовується у внутрішній політиці в Польщі, а трагічні сторінки спільного історичного минулого продовжують політизуватися. Категорично не сприймаємо чергову спробу нав’язати однобічне трактування історичних подій, у т.ч. некоректного використання в офіційному документі Республіки Польща назви частини території сучасної України", - наголошується в заяві.

Українські дипломати також нагадали про те, що український і польські народи зазнали страждань за часів Другої світової війни.

"У цьому контексті надзвичайну стурбованість викликає намір зобразити українців виключно як "злочинних націоналістів" та "колаборантів третього рейху", - також сказано в повідомленні.

Також український МЗС висловив надію, що польський Сенат проявить "політичну мудрість" при розгляді цього закону.

Про відносини України і Польщі читайте також матеріал "Апострофа" - Бандері знайдуть заміну: на Україну чекає перелом у відносинах з важливим сусідом.