RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Шанс був: в США пояснили, чому Україні поки не світить членство в НАТО

На даний момент Україна практично не має шансів стати членом НАТО, але раніше Альянс серйозно розглядав таку можливість.

Про це виданню Realist розповів екс-посол США в Україні, директор Інституту Брукінгса з контролю над озброєннями і нерозповсюдженням зброї масового ураження Стівен Пайфер.

"Уявіть, що НАТО вирішила прийняти Україну завтра. Тобто Україна завтра стала членом альянсу. І це означає, що завтра у НАТО війна з Росією. Стаття 5 статуту НАТО передбачає це", - зазначив Пайфер.

Ключовим моментом у відносинах України і НАТО став 2006 рік, коли міг бути розроблений план вступу в Альянс.

"На жаль, можливість була упущена в 2006 році. За оцінками більшості спостерігачів, Україна могла отримати план дій щодо членства в 2006-му. Але, на жаль, в результаті внутрішньої політичної боротьби тодішній прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що його уряд і він не хочуть цей план. А НАТО не буде реалізовувати такий план дій з країною, чий уряд розходиться в думках щодо цього питання ", - нагадав дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", Хорватія підтримує євроатлантичну інтеграцію України та готова допомогти з реформуванням Збройних сил України.