У Росії вказали на показову зміну в агресивній риториці Кремля щодо Заходу

Санкції країн Заходу змусили Росію відійти від агресивної манери поведінки на зовнішньополітичній арені. Нині РФ намагається вийти з конфлікту з мінімальними втратами.

Про це "Апострофу" розповіла російський політолог Лілія Швецова.

"Принаймні протягом останніх двох років ми бачимо всі ознаки того, що Кремль намагається відійти від своєї політики, яку можна назвати тестуванням західного смирення - коли Кремль намагався знайти, де ж ця "червона лінія" у відносинах з Європою і Америкою, кидаючи камені в європейські та західні вікна", - зазначила експерт.

Зміни в поведінці РФ простежується у відносинах з США та іншими західними партнерами.

"Принаймні двічі Кремль пропонував Вашингтону широкомасштабну, фантастичну програму не просто співпраці, а партнерства, якого не могло бути навіть в період "медового місяця" відносин між Медведєвим і Обамою", - розповіла Швецова.

За її словами, такий крок Володимира Путіна не дав ніяких видимих результатів.

"Результати примиренської поведінки Путіна не привели до практичних висновків. Але подивіться на реакцію Путіна на дії Конгресу, закон Конгресу (про санкції, -"Апостроф") в серпні 2017 го (Путін не вжив жодних "обраток"), на цей "кремлівський список" (він сказав: ну так, ми очікували, ми можемо відповісти, але ми не будемо відповідати, не хочемо ускладнювати відносини)! Ось в цьому він дійсно абсолютно щирий: Москва не готова до конфронтації з Заходом, до конфронтації з Трампом", - вважає експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія програла в Україні і засунула собі гирю в штани - політолог з РФ.