RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Жириновський пояснив, хто такі "іхтамнети": опубліковано відео

Скандально відомий депутат Державної Думи Росії Володимир Жириновський, який погрожував раніше ракетним ударом по українських містах, в ефірі пропагандистського шоу на росТБ порівняв виступ російських спортсменів на Олімпіаді-2018 без державного прапора з присутністю військових з РФ без відповідних розпізнавальних знаків на Донбасі.

Відео фрагмента шоу на своїй сторінці в Facebook опублікував блогер Сергій Запорізький.

"Ми, як спортсмени, поїхали, але ми не представляємо там державу як таку. Наша армія не терпить десь поразки, але наші військовослужбовці можуть дійти і до Києва, і до Багдада. Це не ми вже. Це окремі військовослужбовці. Колишні. Громадяни. Нібито якісь громадяни Росії взяли Київ. Це не ми", - сказав він.

Нагадаємо, в 2014 році Росія влаштувала збройне захоплення українського півострова Крим, використовуючи при цьому так званих "зелених чоловічків" - військовослужбовців РФ без розпізнавальних знаків. Тривалий час Кремль заперечував наявність військ в Криму і на всі питання говорив, що "їх там немає" . Пізніше аналогічна ситуація сталася на Донбасі, коли сили АТО брали в полон російських військових, а влада РФ продовжувала заявляти, що "їх там немає".

Пізніше через допінговий скандал збірну Росії не пустили під прапором РФ на Олімпіаду-2018. Команда ОАР (Олімпійських атлетів з Росії) виступала без символіки РФ на формі і під нейтральним прапором.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Володимир Жириновський влаштував істерику через поставки американської летальної зброї в Україні.