RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Аваков зробив гучну заяву щодо голосування росіян в Україні на виборах Путіна

Українські силовики мають намір забезпечити охорону дипломатичних представництв Росії в день виборів президента РФ, 18 березня, але не пускатимуть туди російських громадян для голосування.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

В опублікованій на сайті МВС заяві говориться, що Аваков нагадав послу Росії в Україні про те, що проведення російських виборів на території України можливо тільки в разі відмови російської сторони від незаконних виборів на окупованих українських територіях, тобто в Криму і Севастополі.

Однак, оскільки Росія цю вимогу не виконує, а також з-за можливих публічних акцій протесту, для уникнення потенційних провокацій, пускати російських громадян на виборчі дільниці в Україні не будуть. У той же час, українські силовики, за словами Авакова, зроблять все для охорони російських посольств і консульств.

"МВС звертається до дипломатів і громадян Російської Федерації з проханням підкоритися законним вимогам України - не провокувати ситуацію, дотримуватися порядків і законів України", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, не так давно українські праві сили пообіцяли зірвати російські вибори на території України, блокуючи виборчі дільниці і влаштовуючи "коридори ганьби" для голосуючих.