RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україні вказали на серйозний недолік в позиції Заходу по Криму і навели влучне порівняння

Західним партнерам України необхідно не тільки не визнавати анексію Криму і вибори на його території, а й активно протидіяти окупації.

Про це заявив український дипломат Дмитро Кулеба на своїй сторінці в Facebook.

На думку Кулеби, зараз у Заходу виникає спокуса ставитись до захоплення Росією Криму по так званій "балтійській моделі". Ряд країн Заходу не визнали анексії Радянським Союзом Естонії, Латвії та Литви в 1940 році, але при цьому визнавали СРСР в цілому і не робили ніяких активних дій для протидії окупації.

Дипломат вважає, що зараз немає ніяких умов для повторення балтійського сценарію для Криму, і є всі можливості створювати для Росії такі перешкоди, щоб просувати питання деокупації і зупинити репресії на півострові.

"Життя окупантів в дипломатичному світі має бути нестерпним. На кожному кроці. У кожній країні і міжнародної організації. Кримська земля повинна горіти у них під ногами, коли вони ходять по коридорах у Вашингтоні, Нью-Йорку, Страсбурзі, Берліні, Анкарі та інших дипломатичних центрах ", - закликає Кулеба.

Також, за його словами, українські дипломати вже внесли на розгляд Ради Європи список кроків, які організація може зробити для Криму.

Детальніше про варіанти повернення Криму читайте в інтерв'ю з військовим журналістом Сергієм Лойко: Росія поверне Україні Крим, є реальний сценарій.