RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Мир між КНДР і Південною Кореєю: що відомо про історичні переговори

Історична зустріч лідера КНДР Кім Чен Ина і президента Республіки Корея Мун Чже Іна в прикордонному поселенні Пханмунджом увінчалася декларацією про мир і небувалим зближенням країн. Офіційно війна на півострові продовжується з 1950-го року!

Кім Чен Ин і Мун Чже Ін потиснули один одному руки і символічно відвідали територію обох країн.

"Наш голова Кім вперше в історії перетнув військово-демаркаційну лінію, і в цей момент Пханмунджом став не символом розколу, а символом миру", - сказав президент Південної Кореї.

"Давайте тепер зустрічатися часто. Давайте побудуємо бажаний хороший мир", - заявив Кім Чен Ин.

В ході зустрічі була прийнята декларація, в якій країни підтвердили свої наміри підтримки міцного миру на Корейському півострові.

У документі також говориться про майбутній візит президента Південної Кореї Мун Чже Іна в КНДР, який відбудеться восени цього року.

"Північ і Південь будуть домагатися повного і всеосяжного поліпшення і розвитку відносин і тим самим наближати майбутнє спільне процвітання і возз'єднання", - уточнюється в документі.

Країни домовилися про створення зони безпеки в Жовтому морі і перейменування демілітаризованої зони на 38-й паралелі в "зону миру". Сторони також почнуть поетапне роззброєння.

"Південь і Північ підтверджують і вирішили дотримуватися домовленостей про ненапад і незастосування збройних сил один проти одного в якій би то не було формі", - йдеться в декларації.

Переговори в Пханмунджомі захоплено зустріли лідерами світових держав.

"Корейська війна закінчиться! США і всі інші великі народи повинні пишатися тим, що відбувається в Кореї", - написав Трамп в своєму мікроблозі в Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі було опубліковано відео історичної зустрічі лідера КНДР Кім Чен Ина і президента Республіки Корея Мун Чже Іна в демілітаризованій зоні на кордоні двох держав.