RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Україна вводить санкції проти олігархів з оточення Путіна

У середу, 2 травня, на засіданні РНБО України було прийнято рішення про введення санкцій проти олігархів з оточення Путіна, проти яких раніше ввели санкції США і країни ЄС терміном на три роки.

Про це йдеться на офіційному сайті РНБО.

"Санкції вводяться з ініціативи Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Національного банку України на три роки або безстроково по відношенню до фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки та проведення незаконного голосування в окупованому Криму в рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації в Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей", - уточнюється в повідомленні.

Крім того, під санкції потрапляють і ті, хто безпосередньо має відношення до інформаційної та кіберагресіі проти України і ті, хто примусово утримує громадян України в Росії, а також депутати Держдуми і члени Ради Федерації Федеральних Зборів РФ.

Уточнюється, що ті санкції, які були введені раніше, також автоматично продовжуються. Також Україна повністю припиняє свою участь в діяльності органів СНД і розриває всі раніше прийняті угоди.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США оприлюднили список санкцій проти олігархів з оточення Путіна, озвучивши прізвища.