RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Без Путіна: в Німеччині закінчилася зустріч Порошенка з Меркель і Макроном

У четвер, 10 травня, в Аахені (Німеччина) відбулися тристоронні переговори президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і главою Франції Еммануелем Макроном. Президент Росії Володимир Путін не був запрошений на зустріч.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Так, політики скоординували кроки для проведення зустрічі лідерів країн "нормандського формату" найближчим часом.

Як уточнює "УП", після зустрічі в Німеччині Порошенко заявив, що 18 і 23 травня відбудуться зустрічі з Путіним у Меркель і у Макрона.

"Чітко погодили і скоординували ті кроки, які ми повинні зробити, щоб найближчим часом провести засідання "нормандського формату"... щоб якісно підготувати порядок денний і провести ефективні переговори в зазначеному форматі", - сказав президент України.

Він уточнив, що ця зустріч може відбутися в Парижі, додавши, що також обговорювалися питання санкцій, миротворців і звільнення заручників.

"Ретельно обговорили політику санкцій. Санкції будуть продовжені. І введені нові, додаткові санкції особливо для тих, хто брав участь в організації і проведенні незаконних виборів в Криму", - підкреслив Порошенко.

Також президент України поінформував Меркель і Макрона про втрати на Донбасі.

"Ми ретельно обговорили наші кроки, дорожню карту імплементації мінських домовленостей, обов'язково з використанням елементу миротворців. Ми підкреслюємо, що компонент безпеки неможливо виконати без миротворчої місії", - сказав Порошенко.

Читайте також матеріал "Апострофа": На Донбас заїхали нові хлопці з Росії: три причини загострення війни.