RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Без масштабних боїв: в Україні детально розповіли, як Волкер збирається повернути Донбас

Недавні висловлювання спецпредставника США Курта Волкера про те, що Україна не зможе повернути Донбас, означають тільки те, що силовий варіант вирішення проблеми Донбасу буде неефективний.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт Олексій Арестович.

За його словами, висловлювання Волкера було вирвано з контексту і воно насправді продовжується промовою про те, що необхідно вводити миротворців і йти через домовленості з Росією.

"Волкер як будь-яка людина, що є представником певної групи, яка виробила свою стратегію, буде відкидати всі інші стратегії та розповідати, що його стратегія найкраща. А оскільки Волкер є дуже досвідченим дипломатом, він впевнено проводить свою стратегію, намагаючись донести до всіх, що вона є безальтернативною. Коли хлопець одружується з дівчиною, він пояснює, що з усіма іншими вона не буде щаслива, а тільки з ним. А тут та ж сама історія", - говорить Арестович.

У той же час, експерт вважає за потрібне роз'яснити слова спецпредставника, "тому що зараз люди вирішать, що ми не можемо повернути (окуповані території), і попадають в обморок".

"Що стосується підстав для такої заяви, вони є ... Ми вже знаємо відповідь, що в разі спроб ЗСУ атакувати ЛНР і ДНР, росіяни точно втрутяться на даному етапі. І чим це все закінчиться? Будуть важкі криваві бої, в результаті яких ми покладемо купу людей і захопимо кілька перехресть. Тобто абсолютно безглузді дії. Волкер прекрасно це розуміє, напевно має відповідне негласне запевнення від того ж [куратора бойовиків Донбасу, помічника президента РФ Владислава] Суркова з російського боку і розуміє, що будь-яка спроба повернути території силовим шляхом на даному етапі – це негайне втручання Росії повноцінними збройними силами, а значить - лише глухий кут", - роз'яснює Арестович.

Тому, Волкер має на увазі в першу чергу те, що Росія поки не готова віддавати окупований Донбас, тому іншого шляху, крім як введення миротворців з урахуванням часткових інтересів Росії, немає.

Детальніше про гучні словах спецпредставника США по Донбасу Курта Волкера і про його плани по поверненню окупованих територій читайте в матеріалі "Апострофа": Україна поверне Донбас за планом Волкера: як це буде.