RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Все виглядає сумно: відомий журналіст вказав на недоліки в історії з інсценуванням вбивства Бабченка

Інсценування українськими спецслужбами вбивства відомо журналіста Аркадія Бабченка може привести до несподіваних наслідків у вигляді втрати довіри до України з боку країн Заходу і авторитетних інституцій.

Про це у своїй колонці в "Зеркало Недели" написав журналіст Сергій Рахманін.

За його словами, в Україні і раніше проводилися інсценування вбивств, але вони не закінчувалися позитивними результатами для слідства.

"Вирішуючись на таку спецоперацію і знаючи про цю сумну практику, організатори інсценування повинні були: а) бути впевнені, що у них немає іншого способу отримати необхідні відомості; б) розраховувати на залізобетонну якість одержуваних доказів", - вважає журналіст.

При цьому Рахманін зазначає, що спецслужби так і не надали жодних явних доказів, що може серйозно зашкодити іміджу країни і знизити довіру.

"Тільки зафіксований явний зв'язок між Кремлем і можливим замовним убивством, а також іншими злочинами могла виправдати таку операцію в очах міжнародної спільноти, провідних держав і авторитетних інституцій. Якщо Україна як і раніше розраховує на їхню підтримку. Чи думав про це Петро Олексійович, благословляючи спецоперацію? Поки все виглядає сумно", - резюмував журналіст.

Детальніше про справу Бабченка читайте в матеріалі "Апострофа": "Вбивство" Аркадія Бабченко: як Росія видала свою провину.