RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Гарячий період: в Раді докладно розповіли про хитрий план Кремля в Україні

Росія буде використовувати передвиборчу кампанію в Україні для дестабілізації обстановки і досягнення своїх стратегічних цілей.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів нардеп Дмитро Тимчук.

За його словами, на даний момент Кремль робить ставку на внутрішні чинники в Україні, а восени 2018 року, коли почнеться передвиборна кампанія, у Москви відкриється широке поле для діяльності.

"Їхня перша стратегічна лінія - домогтися приходу до влади в Україні проросійських сил, відповідно, тоді одразу вирішуються всі проблеми Кремля. Вони будуть вести переговори з лідерами тієї ж президентської гонки. З тими з них, яких Москва вважає договороздатними, і які навіть можуть нами позиціонуватися як цілком проукраїнські та патріотичні. Ці кандидати намагатимуться за якісь дивіденди, шляхом якогось торгу отримати лояльність до себе з боку Кремля, а Москва добиватиметься якихось цілей щодо Донбасу", - стверджує Тимчук.

Нардеп вважає, що мета Кремля - залишити окуповані райони Донбасу в складі України, однак при цьому зберегти над ними власний контроль.

"Тут мета Кремля очевидна - номінально залишити ОРДЛО в складі України, при цьому повісити на Україну під виглядом реінтеграції та деокупації Донбасу вирішення всіх соціальних проблем жителів окупованих територій і відновлення всієї інфраструктури. І при цьому де-факто ці території будуть під управлінням Москви. Це політична лінія", - відзначає він.

З тактичної точки зору, продовжує Тимчук, з осені 2018 року спостерігатиметься продовження дестабілізуючих дій в Україні.

"Тобто під час передвиборної кампанії ми можемо очікувати на активізацію різних протестних акцій, які будуть організовувати лідери різних так званих опозиційних політичних сил, блокування Верховної Ради, Кабміну, держустанов тощо. І якраз на цьому тлі в нас спрацьовує "свята" тактика Москви, яку ми спостерігали останні два роки - підтримувати протестні акції, влаштовувати провокації, зокрема силові, з тим, щоб максимально дестабілізувати ситуацію всередині України", - підкреслює нардеп.

Детальніше про плани Кремля в Україні читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Дмитром Тимчуком: Путін подвоїть атаки проти України, небезпечна дата вже відома.