RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Генерал розповів, чи готові українські війська дати відсіч Путіну в Азовському морі

В Україні прогнозували і готувалися до провокацій Кремля в акваторії Азовського моря, тому Росія навряд чи зможе чимось "здивувати" українські війська в регіоні.

Про це "Апострофу" розповів ветеран зовнішньої розвідки України генерал-лейтенант Василь Богдан.

За його словами, Генштаб ЗСУ і командування Операцією об'єднаних сил готувалися до можливих дій Росії в Азовському морі.

"Наскільки я знаю, теперішні дії Росії прогнозували, відповідним чином аналізували і готувалися до них. Військовий контингент українських Збройних сил, який там зараз є, дає можливості не допустити якихось несподіванок з точки зору дій РФ на азовському напрямку. Так, це загроза і певні ризики, але підстав вважати, що ця ситуація може кардинально змінити там баланс сил на користь Росії, поки що немає", - говорить Богдан.

Генерал вважає, що ЗСУ готові дати російським військам відсіч і з моря, і на суші.

"Наші війська вже перебувають в такому стані, що Росії буде нелегко, я би сказав, неможливо, реалізувати задуману стратегію на цьому напрямку", - додав він.

Детальніше про плани Кремля в акваторії Азовського моря читайте в матеріалі "Апострофа": Росія створює блокаду на новому напрямку: генерал озвучив головні загрози для України.