RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Україна в обмін на Сирію: ЗМІ дізналися про резонансну пропозицію Трампу

Лідери близькосхідних країн пропонували президенту США Дональду Трампу зняти "кримські" санкції з Росії в обмін на допомогу в Сирії.

Про це повідомляє The New Yorker.

За інформацією видання, таку угоду в 2016 році американським чиновникам пропонували наслідний принц Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммад бен Зайд, а також високопоставлені особи Ізраїлю та Саудівської Аравії. В обмін на зняття санкцій, накладених на Росію за анексію Криму, від Кремля було потрібно сприяння в тому, щоб вивести іранські війська з Сирії.

Відзначається, що лідери Саудівської Аравії і ОАЕ, особливо бен Зайд, вже давно виношують плани перешкодити зближенню Росії та Ірану, який вони вважають своїм головним стратегічним ворогом. Для цього вони здійснюють мільярдні інвестиції в Росію і організовують зустрічі на вищому рівні в Москві, Абу-Дабі, Ер-Ріяді і на Сейшельських островах.

Видання також зазначає, що в 2016 році ця тема не піднімалася публічно, оскільки політична ситуація цьому не сприяла, однак перед майбутньою зустріччю Трампа і Путіна в Гельсінкі про можливу угоду згадали знову.

Нагадаємо, докладніше про зустріч президентів США і РФ читайте в матеріалі "Апострофа": У Трампа є "товар" для Путіна: чим це закінчиться для України.