RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, які питання Порошенко буде обговорювати на саміті НАТО

Президент України Петро Порошенко планує обговорити на саміті НАТО три блоки питань.

Про це заявив глава місії України при НАТО Вадим Пристайко, повідомляє кореспондент "Апострофа" з Брюсселя.

Український лідер, як очікується, прибуде на саміт НАТО в Брюсселі приблизно о 17:00 за місцевим часом (18:00 за Києвом).

"По-перше, [поговорити] про те, що відбувається в нашому регіоні. Він хоче поділитися з союзниками нашим баченням безпеки (або небезпеки) регіону, включно з Чорним морем – східним флангом НАТО, можна сказати, і про те, яким чином нам вдається протистояти Росії. Ми обговоримо все: і Мінські домовленості, і [ймовірну миротворчу] операцію ООН, і звільнення заручників, і Крим, і денуклеаризацію, і небезпеку, яка зростає від агресивної Росії", - відповів Пристайко на запитання українських журналістів.

Другий блок питань – це взаємодія з Альянсом як така.

"Що ми робимо, яким чином спромоглися використати пакет комплексної допомоги, наданої нам на минулому саміті у Варшаві, і що треба зробити в майбутньому, який внесок Україна може зробити, яким чином ми посилюємо свої оборонні спроможності, що нам для цього потрібно", - пояснив Пристайко.

"Третій блок питань, обов’язковий для нас – це те, яким чином ми просунемося на крок вперед в євроатлантичній інтеграції", - додав він.

Нагадаємо, детальніше про саміт НАТО і чого від нього чекати Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Вступ України до НАТО означатиме втрату частини території: в чому головна небезпека.