RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Радник Трампа перед візитом до Києва поговорить про Україну з найближчим соратником Путіна

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон в четвер, 23 серпня, зустрінеться в Женеві з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим: запланованою темою переговорів буде ситуація в Україні.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Відзначається, що ці переговори стануть першою зустріччю чільних представників Вашингтона і Москви з часу липневого американо-російського саміту в Гельсінкі.

Болтон почав своє турне на цьому тижні з візиту до Ізраїлю і також буде в Києві для участі в заходах до Дня незалежності України.

Український посол в США Валерій Чалий назвав візит Джона Болтона символом американської підтримки України.

"Знак в тому, що Америка показує і Росії, і всьому світу: ми тут, ми будемо підтримувати Україну, ми бачимо ваших воїнів, ми бачимо, скільки ви віддаєте життів за нашу загальну безпеку, і ми з вами", - сказав Чалий у вівторок журналістам в Києві.

Патрушев після засідання російської Ради безпеки за участю президента Путіна у середу сказав агенції ТАСС, що везе до Женеви набір пропозицій щодо "стратегічної стабільності й регіональної безпеки" та сподівається покращення відносин.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон відвідає Україну в рамках турне в Європу і на Близький Схід.