RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Між Великобританією і Росією може спалахнути військовий конфлікт: з'явився тривожний прогноз

У відповідь на санкції, введені через замах на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, Росія цілком може зважитися на демонстрацію військової сили по відношенню до Великобританії.

Про це "Апострофу" розповів експерт-міжнародник Григорій Перепелиця.

За його словами, в Великобританії бояться, що двосторонні відносини з Росією перейдуть в стан повної конфронтації, де будуть не виключені і військові засоби.

"Як сказав в інтерв'ю Медведєв: "ми відповімо на ці санкції не тільки дипломатичними і економічними, а й іншими засобами", натякаючи на те, що вони застосують проти Британії воєнну силу. У формі прямих чи непрямих дій – важко сказати. Але, думаю, що непрямими силовими діями могла би бути певна блокада російськими військовими човнами у Північному морі – щось на кшталт патрулювання поблизу британських територіальних вод – їхніх атомних підводних човнів, що було б цілком умотивованою загрозою для Великої Британії. Або, скажімо, проліт над Великою Британією російських стратегічних бомбардувальників... Таке відверте демонстрування сили і намірів її застосувати цілком можливе", - відзначає Перепелиця.

Ця небезпека стає ще актуальнішою, якщо враховувати що в регіоні Північного моря у Росії є перевага у військовій силі.

"Тим більше, як заявив командувач Військово-морськими силами Британії, російські ВМС значно краще підготовлені, ніж британський флот. І вони зараз розгортають у Північному морі певне угруповання британських ВМС у відповідь на повне домінування в цьому регіоні російських підводних човнів", - говорить експерт

Детальніше про санкції щодо Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Терпіння Заходу лопнуло: Путін готується до жорсткого удару.