RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Порошенко підписав рішення по дружбі з Росією, в МЗС розповіли, що буде далі

Для припинення договору про дружбу з Росією потрібне відповідне рішення Верховної Ради.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на засіданні Євроатлантичного форуму в Києві, передає "Європейська правда".

За словами Клімкіна, для припинення нині чинного "Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією", підписаного у 1997 році, знадобиться рішення парламенту, оскільки 20 років тому цей договір був ратифікований у парламенті.

У зв’язки з цим, найближчим часом в Раді буде зареєстрований законопроект про припинення дії цього документу.

"Ми в загальному пакеті (щодо непродовження договору) подали проект цього документу", - заявив він.

Як відомо, нотифікація про те, що договір не буде продовжений, має бути передана на адресу РФ до кінця вересня. Однак Клімкін наполягає, що Рада може проголосувати також пізніше. "Всі юристи і не тільки наші кажуть, що ми не прив’язані в часу до моменту нашої нотифікації, але прив’язані в часі до моменту дії договору", - пояснив він.

Як відомо, сьогодні, 17 вересня, президент Петро Порошенко підписав Указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 року "Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією".

Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України підтримано пропозиції Міністерства закордонних справ України щодо припинення Україною дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Порошенко заявив, що Україна не збирається пролонгувати термін дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією, відповідна нота буде відправлена в Москву найближчим часом.