RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Обмовка за Фрейдом: стали відомі цікаві подробиці переговорів по Донбасу в Мінську

Російський представник в Тристоронній контактній групі (ТКГ) в Мінську виступив на підтримку запланованих "виборів" на Донбасі і заявив, що "ми повинні навести там порядок".

Про це на своїй сторінці в Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в ТКГ Ірина Геращенко.

"Мінськ. Інформація від очевидців. Сьогодні (19 вересня - ред.) поряд з представником РФ в ТКГ Борисом Гризловим там зручненько примостився дідусь Фрейд і видушив з російської підсвідомості в публічну площину всім відому правду.

Мої колеги по мінських групах звернулися до росіян з вимогою дати оцінку нелегітимним спробам проведення нелегітимних виборів, засудити їх публічно і зупинити процес підготовки фарсу. Й тут Гризлов видав сакраментальне: "Мы должны навести там порядок и провести там выборы!", - повідомила Геращенко.

"Хто - ви? Вас же там нєт"- вчепилися в заяву по Фрейду українці. Гризлов пішов з засідання ТКГ раніше. Але й реакція представників ОБСЄ однозначна - це нелегітимні вибори, які ставлять на межу зриву мінський процес і мирні переговори", - підкреслила вона.

За її словами, українська делегація жорстко поставила питання про неприпустимість фейкових виборів на окупованих територіях, які не відповідають українському законодавству і Мінським угодам.

"Представники України в ТКГ наголосили, що в Донецьку і Луганську можуть відбутися тільки місцеві вибори, й ніяких "виборів глав ріспублік", вибори можуть проходити тільки за українським законодавством ,з українським ЦВК, з українськими політичними партіями, українськими медіа, міжнародними спостерігачами", - нагадала Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", в Європейському союзі засудили так звані вибори в ОРДЛО.