RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Великобританія розширить військову присутність в Україні: названо дату

Великобританія до кінця року розширить свою військову присутність в Україні.

Про це в рамках свого візиту до України повідомив британський міністр оборони Гевін Вільямсон, передає The Daily Telegraph.

Зокрема, до кінця року Великобританія направить в країну сили Королівської морської піхоти, а вже в 2019 році розширить присутність в Чорному морі.

"Ми будемо розширювати наші зусилля з навчання та підтримки за допомогою Королівського флоту і морської піхоти, стежачи за тим, щоб український флот і українські збройні сили мали навичками і технічними можливостями, для того щоб протистояти цим зростаючим загрозам. Наша прихильність залишається непохитною. До тих пір, поки існує небезпека, ми будемо надавати вам підтримку. Чим безпечніше ви тут, тим безпечніше ми в Великобританії", - розповів він.

При цьому, за словами Вільямсона, він не сумнівається в тому, що відповідальність лежить безпосередньо на президенті Росії Володимирі Путіні.

"Володимир Путін і його оточення хочуть зловживати своєю владою. Це не та поведінка, яку ми чекаємо від будь-якої держави, особливо від постійного члена Ради Безпеки. Росія стає державою-ізгоєм", - вважає він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про прибуття в Україну ракетного есмінця з Великобританії.