RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

Всі новини

Чого чекати від Кремля окупованому Донбасу: з'явився цікавий прогноз

Москва прагне зменшити фінансове навантаження, яке покладають на неї витрати на Донбас, і тому намагається замість польових командирів призначити в "керівництво" окупованих територій когось здатного впоратися з економічними проблемами.

Про це "Апострофу" розповів виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів.

"Робити ставку на військових вже не можна. Економічна ситуація стала катастрофічною і загрожує колосальними екологічними наслідками, тому Москва буде шукати якісь фігури, які могли б якось налаштувати економіку регіону, але не тому, що в Кремлі раптом стали такі дбайливі, а для того, щоб зменшити фінансове навантаження, яке вони самі несуть", - відзначає він.

Денису Пушиліну, "людині в костюмі", необхідно буде зіграти на контрасті з польовими командирами, які були при "владі" в ДНР до цього.

Так, одним з перших рішень Пушиліна на посаді в.о. ватажка ДНР була заява про передачу віджатих ринків колишнім власникам.

"Що стосується ринків, завдання наступна - приватні ринки будуть повернуті господарям", - підкреслив сепаратист.

Цей хід є, очевидно, формальним (навряд чи бойовики припинять стригти данину з ринків, втрачаючи джерело збагачення), але в інформаційному плані досить сильним: на зміну злому главі прийшов глава "добрий".

Крім того, йде процес активної зачистки людей з орбіти Захарченка. Перш за все, самі ж сепаратисти в соцмережах, підконтрольних ЗМІ, Telegram-каналах поступово розганяють наратив про те, що Захарченко – не такий вже й герой. А якщо сам батя виявився фальшивкою, то що вже говорити, наприклад, про Ташкента, якому впороли "розкрадання в особливо великих розмірах і злодійство". Ще один бойовик Захарченка – Ігор Кононов (Цар), який очолював так зване "міністерство оборони", за день після призначення Пушиліна, позбувся своєї посади, та й саме "міністерство" у ДНР вирішили ліквідувати, мовляв, суперечить букві Мінських угод

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Боротьба за владу в ДНР: бандитів у формі змінюють бандити в костюмах.