RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Раша, гудбай: ПАРЄ винесла вердикт по Росії

Парламентська асамблея Ради Європи в Страсбурзі не підтримала пропозицію групи консерваторів про те, щоб змінити санкційні правила і відклала це питання на 2019 рік.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Таким чином, у вівторок ПАРЄ не зможе провести дебати і розглянути резолюцію, яка теоретично могла дозволити Росії повернутися в асамблею, знявши увесь санкційний тиск.

У той же час автор резолюції про перегляд санкційної процедури ПАРЄ Петра де Суттер запевнила, що не підтримає норми, які призведуть до "прощення" Росії.

За її словами, незважаючи на те, що в рішенні не згадується про Росію, вона не заперечує, що насправді мова йде саме про РФ.

"Безумовно повернення РФ в ПАРЄ перебуває в центрі цієї дискусії", - заявила доповідач.

Відзначимо, фракція консерваторів в ПАРЄ зареєструвала в понеділок заяву про те, щоб відстрочити розгляд змін санкційного механізму і взагалі не розглядати можливість повернення Росії до кінця поточного року.

Тим часом українські парламентарії і журналісти відреагували на рішення ПАРЄ вельми емоційно.

"Перемога! Резолюцію ПАРЄ, яка давала можливість повернути росіян в сесійний зал Асамблеї, повернули до комітету на доопрацювання. Раша, гуд бай!", - написала в Facebook Тетяна Висоцька.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні 2014 роки після анексії Криму і початку війни на Донбасі Росію позбавили права голосу в ПАРЄ. У відповідь РФ відмовилася брати участь в сесіях Асамблеї і сплачувати членські внески.