RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Хімзахист для депутатів: в ПАРЄ придумали, як офіційно принизити Росію

25 членів ПАРЄ підписали проект резолюції про забезпечення депутатів засобами хімічного захисту в разі відновлення участі Росії в роботі ПАРЄ. Відповідний проект документу під назвою "Заходи з протидії поверненню Росії" ініціював народний депутат України, член української делегації ПАРЄ Олексій Гончаренко.

Про це повідомляє Європейська правда.

Проект резолюції також підписали 6 держав-членів Ради Європи: Україна, Великобританія, Естонія, Фінляндія, Швеція і Грузія.

"З огляду на кроки, які можуть привести до повернення в ПАРЄ парламентської делегації Російської Федерації, а також з огляду на недавні події в Солсбері (Великобританія), ми пропонуємо асамблеї змінити свій регламент, забезпечивши членів ПАРЄ засобами захисту від хімічного і радіоактивного впливу на час проведення наступних сесій асамблеї", - йдеться в документі.

Документ був переданий до секретаріату ПАРЄ, однак за особистим рішенням президента асамблеї Ліліана Марі Паскье отримав відмову в реєстрації, яка була направлена депутату Гончаренко.

"Президент вирішила, що текст оформлений неналежним чином і тому він не буде опублікований як документ асамблеї і не буде розглядатися на Бюро ПАРЄ", - йдеться у листі.

Як повідомляв "Апостроф", представник української делегації в ПАРЄ, народний депутат від фракції БПП Олексій Гончаренко яскраво "закрив рот" російським пропагандистам в Страсбурзі.