RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Грузії стартували останні вибори президента: що відомо

У неділю, 28 жовтня, в Грузії в останній раз надається можливість проголосувати за президента країни.

Про це повідомляє видання Sputnik.

Виборчі дільниці, де громадяни Грузії можуть проголосувати за одного з 25 кандидатів у президенти, відкрилися о 08:00. Всього обладнали 3 703 ділянки. Голосувати громадянам можна в самій Грузії і ще в 43 країнах. Це право мають 3 518 877 громадян Грузії віком від 18 років. На території країни голосувати зможуть 3 504 082 людини, а інші, тобто ті, хто встав на консульський облік за кордоном, - за місцем перебування.

"Реєстрацію в Центральній виборчій комісії пройшли близько 21,8 тисячі спостерігачів від 73 місцевих неурядових і громадських організацій, а також більше 1 тисячі спостерігачів від 58 міжнародних організацій", - йдеться в повідомленні.

Висвітлювати подію будуть понад 2 тисячі журналістів від 94 місцевих і 31 міжнародного засоби масової інформації. Також за порядком стежитимуть мобільні групи МВС Грузії. Їм доручено реагувати на порушення закону як в ході голосування, так і після закриття дільниць о 20:00. Після цього часу почнеться підрахунок голосів. Попередні дані Центральної виборчої комісії про результати виборів з'являться в ніч на 29 жовтня.

Вибори в Грузії 2018 є особливими: громадянам останній раз дається можливість вибрати президента, а правляча партія вперше не стала висувати свого кандидата. Їх всього 25 - серед них дві жінки і інші чоловіки: екс-депутати, колишні міністри і колишні голови парламенту. Наймолодшому кандидату 38 років, а найстаршому - 67.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що вступ Грузії в НАТО може привести до катастрофічних наслідків.