RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Відомий українець пояснив, навіщо Кремлю міф про "вільний" Донбас

Ставлення до так званих "виборів", які були проведені на окупованій території Донбасу, обумовлено в Росії необхідністю доводити до населення міф про "вільні республіки, які гнобить Україна".

Про це "Апострофу" розповів блогер і творець "Вата шоу" Андрій Полтава.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про те, що до "виборів" на території ДНР і ЛНР відносяться "з розумінням". На думку Полтави, це порожні слова.

"Їм же потрібно щось говорити. Кремль це все організував, курирує ситуацію, ясна річ, що вони це "розуміють" раз самі ж це організували. Вони це все транслюють, перш за все, для громадян своєї країни, підтримуючи міф про те, що там "вільні республіки", які пригнічують прокляті "укри", - вважає він.

У той же час, в Росії на "вибори" звернули мало уваги.

"Якось в цей раз у них пройшло все мовчки. Зазвичай, подібні новини вони відразу ж доносять. На даний момент перше, що їх зараз хвилює, це те, що у нас газ подорожчав. Всі, як за методичкою, цікавляться саме цим. Вони вважають, що для них це великий успіх, а для нас - повний крах, а "республіки" їх якось не дуже хвилюють зараз", - зазначив блогер.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю з Андрієм Полтавою "Апострофу": Росія грає в демократію: як "звільненому" Захарченко на Донбасі заміну шукали.