RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

ЄС посилить санкції проти Росії в найближчі тижні - Яценюк

Євросоюз прийме рішення про нові санкції проти Росії в найближчі два тижні.

Про це в Брюсселі заявив глава партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

"Росію треба примушувати до виконання міжнародних домовленостей. Росію треба змушувати, щоб вона покинула територію України, дала можливість вільно користуватися Керченською протокою, як це передбачено міжнародними договорами", - підкреслив Яценюк в Брюсселі після зустрічей з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і Європейським комісаром Йоганнесом Ганом.

Після зустрічі з Туском Яценюк повідомив, що президент Євроради "чітко заявив, що він вимагає від Росії повернути українських моряків на територію України, повернути незаконно конфісковані суду Військово-Морських Сил України, відновити безпечне судноплавство в Керченській протоці і не порушувати міжнародне право".

Лідер НФ повідомив, що незабаром буде засідати комітету інформаційної політики та безпеки Європейської комісії: "Зараз будуть обговорюватися рішення, Європейський Союз буде приймати рішення за результатами доповіді по ситуації в Азові".

"Однозначно необхідно посилювати і продовжувати санкції. Ми очікуємо, що це рішення буде прийнято в найближчі два тижні. І однозначно необхідний ополное посилений тиск на Росію з вимогою, щоб вона відступила з української території, виконала міжнародне право, звільнила українських моряків, повернула українські катери ", - підкреслив лідер" Народного фронту ".

Арсеній Яценюк повідомив, що ситуація на Азові він обговорив і з Європейським комісаром Йоганнесом Ганом. Крім того, обговорювалося питання макрофінансової допомоги: "Єврокомісія привітала рішення українського парламенту проголосувати за закон про державний бюджет. І зараз ми тільки очікуємо аналізу Міжнародного валютного фонду для того, щоб 500 млн євро макрофінансової допомоги Україні від Європейського Союзу надійшли в найближчі два тижні".