RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Взяли з Вікіпедії: в Хорватії вибачилися за карту України без Криму

В ефірі хорватського телеканалу HRT було продемонстровано карту світу, на якій Крим був зображений окремо від України: редакція каналу вже принесла вибачення.

Про це повідомляється на Facebook сторінці посольства України в Республіці Хорватія.

"Посольство України в Республіці Хорватія звернулося до хорватського каналу "HRT" з вимогою привести показану в передачі "Dnevnik" карту світу, на якій Крим був зображений окремо від України, відповідно до міждержавних кордонів і вжити заходів щодо недопущення таких випадків у подальшому", - йдеться в повідомленні.

У посольстві висловили переконання, що ведучий хорватський телеканал не може діяти всупереч офіційній позиції уряду країни, яка підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, і консолідованої позиції ЄС, ООН та інших міжнародних організацій щодо невизнання насильницького приєднання Криму до РФ.

За даними ЗМІ, хорватський телеканал уже вибачився за демонстрацію карти України без Криму.

"У відповідь на офіційний лист протесту з боку українського посольства в Загребі представники каналу HRT запевнили, що редакція не мала жодного наміру демонструвати некоректну карту. Помилка сталася через те, що канал не мав офіційної карти для створення інфографіки, а тому використовував зображення з Вікіпедії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в сертифікаті Книги рекордів Гіннесса, який отримав громадянин Білорусі в окупованому Криму, місто Севастополь вказане як територія РФ.