RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Польща визначилася з кандидатурою посла в Україні: це буде жест поваги

Бартош Ціхоцький - заступник голови МЗС Польщі, який опікується питанням відносин із Києвом, може стати новим послом Польщі в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Ціхоцький є послідовним критиком агресивної політики Росії та адвокатом територіальної цілісності України. Водночас Ціхоцький є противником поступок Києву у історичній суперечці.

Історик за освітою, він працював аналітиком у Центрі східних студій, Польському інституті міжнародних відносин, Бюро нацбезпеки.

У 2015-2016 роках був співробітником Посольства Польщі у Москві, після чого повернувся до Варшави на посаду радника голови Служби розвідки. З 2017 року – знову працює в МЗС, де відповідає за східну політику.

При цьому у польському МЗС розраховують, що Київ оцінить кандидатуру нового посла як жест поваги з боку Польщі, адже він наразі займає високу посаду у МЗС.

Як повідомляв "Апостроф", колишній посол Польщі в Україні (2005-2010) заявив, що українським і польським політикам варто залишити історичні питання історикам, а рішення України про замороження ексгумації тіл поляків було помилкою.