RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Військові кораблі США раптово з'явилися біля берегів Росії: в Москві занервували

У південну частину Балтійського моря увійшли два американських есмінця USS Porter i USS Gravely, кожен з яких має на озброєнні до 56 ракет "Томагавк".

Про це йдеться в повідомленні російського Міноборони.

Військові РФ заявили, що сили Балтійського флоту організували супровід американських кораблів.

"Сили Балтійського флоту (БФ) взяли під супровід есмінці керованої ракетної зброї ВМС США "Грейвлі" і "Портер", які ввійшли в південну частину акваторії Балтійського моря. Спостереження за діями американських військових кораблів здійснюється корветами ВМФ Росії "Жвавий" і "Кмітливий", - йдеться в повідомленні.

Як заявив російський сенатор Олексій Пушков, поведінка американських кораблів є "провокаційною".

В той же час 19 січня російські військові повідомили про стеження за есмінцем США "Дональд Кук" в Чорному морі.

"До безпосереднього спостереження за діями американського військового корабля приступив сторожовий корабель Чорноморського флоту "Допитливий". Крім цього, на всьому протязі перебування есмінця КРЗ "Дональд Кук" в зоні відповідальності Чорноморського флоту, за ним буде вестися спостереження за допомогою електронних та технічних засобів флоту" , - заявили російські військові.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в США готуються до відправки військових кораблів в Арктику влітку 2019 року на тлі суперництва з Китаєм і Росією в регіоні.