RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Більше Javelin: в США озвучили плани щодо підтримки України

Сполучені Штати Америки можуть розглянути варіант подальших поставок Україні летальної зброї.

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер під час онлайн-брифінгу в Брюсселі.

"Україна висловила зацікавленість в купівлі більшої кількості систем (Javelin). Це можливо", - зазначив Волкер, розповідаючи про вже здійснені поставки.

"Ми також повинні розглянути такі речі, як системи протиповітряної і берегової оборони, антиснайперські системи і дещо з того, що США вже поставили", - додав спецпредставник.

За його словами, у випадку з Україною "це обгрунтовано і необхідно мати сучасні можливості для того, щоб захистити себе і запобігти подальшій агресії".

Волкер нагадав, що за часів президентства Барака Обами "існувала заборона" надання летальної зброї Україні.

"В адміністрації Трампа ми прийняли рішення ставитися до України як до будь-якої іншої нормальної (в плані продажу зброї - ред.) країни, яка має нормальні оборонні потреби, і ми вирішили забезпечувати це як у вигляді підтримки, так і продажу зброї Україні", - підкреслив представник адміністрації США.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", командувач силами НАТО в Європі Кертіс Скапарротті заявив, що в США готові розглянути можливість надання Україні додаткового озброєння, необхідного для стримування агресії російського флоту.