RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Кашу варити не збираюся: в Україні відповіли на нахабну заяву Путіна

Президент України Петро Порошенко відповів на заяву глави Росії Володимира Путіна про "дружбу" і "непорозуміння з українською владою".

Про це Порошенко сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Щодо того, що хтось з кимось каші не зварить, я не збираюся ні кашу варити і їсти, ні на риболовлю бігати, як деякі наші кандидати", - сказав Порошенко.

Також він висловив упевненість у відновленні переговорів про введення миротворчої місії ООН на окуповану територію Донбасу в разі своєї перемоги.

"І відразу ж після виборів президента, коли Путін змушений буде забезпечити відновлення переговорів про реалізацію мінських домовленостей і відновлення переговорів про відновлення суверенітету України в Криму, перейти до обговорення в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй питання про введення місії миротворців - відповідно до стандартів ООН" , - зазначив Порошенко.

За його словами, "левова частка країн членів ООН готова вводити миротворчу місію, як необхідний складовий компонент безпеки пакета для імплементації Мінська".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 19 жовтня 2018 року на Валдайській форумі президент Росії Володимир Путін заявив про те, що любить Україну і українців, а також не хоче конфлікту в Україні.