RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

На допомогу українським бійцям летить елітний спецназ США: фото та цікаві факти

В Україну для обміну досвідом вилетіли більше 150 бійців елітної 101-ї повітряно-десантної дивізії армії Сухопутних військ США Screaming Eagles.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook посол України в США Валерій Чалий.

Американці будуть обмінюватися досвідом з бійцями ЗСУ на Яворівському полігоні.

Зазначимо, що 101-ша дивізія входить в 18-й повітряно-десантний корпус армії США. Офіційна назва "Клекотливі орли" (Screaming Eagles) походить від вияви білоголового орлана на емблемі.

Дивізію було засновано 15 серпня 1942 року. Брала участь у Другій світовій війні (прославилася в Нормандській, Голландській повітряно-десантних операціях і в оборонних битвах в ході Арденнської операції) та в'єтнамській війні.

За сім років бойових дій у В'єтнамі дивізія втратила 4 011 чоловік загиблими та 18 259 пораненими. У 1971 році підрозділи 101-ї дивізії узяли остаточну участь у бойових діях, здійснюючи часткову підтримку військової операції проведеної армією Південного В'єтнаму під кодовою назвою "Лам Сон 719" — операції по вторгненню у південний Лаос.

Підрозділи 101-ї дивізії із захопленим німецьким прапором. Нормандська операція. 1944

Солдати 1-ї бригади 101-ї дивізії в траншеях ведуть бій із В'єтконгом

Також Screaming Eagles брали участь в афганській війни та у війні в Перській затоці.

Солдати 101-ї дивізії під час проведення операції в Афганістані

101 дивізія фігурує в фільмах "Поле битви", "Врятувати рядового Райана", "Брати по зброї", "Мисливець на оленів", "Трансформери 3: Темна сторона Місяця" та інших.

Участь 101-ї дивізії у Другій світовій і В'єтнамській війни відображено в комп'ютерних іграх Call of Duty, Call of Duty: United Offensive, Brothers in Arms, Conflict: Vietnam, Company of Heroes, Medal of Honor.

У допоміжному підрозділі дивізії служив знаменитий рок-гітарист Джимі Хендрікс.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися фото, як бомбардувальники B-52 ВПС США проводять навчання з відпрацювання ядерних ударів по Росії. Відомо, що відпрацювання ударів по Калінінградській області було здійснено двічі - 14 і 20 березня.

Український ракетний катер "Прилуки" провів спільні стрільби в Чорному морі з фрегатом Королівських ВМС Канади "Торонто", який входить до складу НАТО.

У березні в Європі відбулися навчання Platinum Eagle-2019 за участю військових України та НАТО.