RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Україна не зійде зі шляху інтеграції в ЄС і НАТО - Яценюк

Переважна більшість українців виступають за інтеграцію країни в НАТО і Європейський союз, відповідно, цей процес вже неможливо зупинити.

Про це сказав лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду "Відкрий Україну" Арсеній Яценюк на 12-му Київському безпековому форумі, передає прес-служба партії.

"Україна не зійде зі шляху інтеграції в ЄС і НАТО. Народ України продемонстрував свою волю. У нас є сила, впевненість, віра, розум і ідея. А це значить, ми досягнемо успіху", - сказав він.

Яценюк зазначив, що черговий Київський форум був присвячений друзям України в Європі і США, і зокрема, сенатору Джону Маккейну, а також "великим людям, які зі зброєю в руках воюють з найсильнішою армії Європи - Росії".

"Присвячуємо цей Форум також невтомному борцеві і нашому великому другу - покійному сенатору Джону Маккейну, який разом з українським народом боровся за нашу свободу", - сказав він.

Він додав, що на даному етапі розвитку країни труднощі не здатні розколоти українське суспільство, і при зіткненні з ними українці лише мобілізуються.

"Труднощі нас роблять більш згуртованими. Труднощі демонструють справжню політичну волю".

Також він висловив упевненість у подальшій європейській і євроатлантичній інтеграції України, для якої в українців досить внутрішнього резерву.

"Наше гасло є незмінним. Never give up (Ніколи не здавайся - "Апостроф"). І ми ніколи не зійдемо з цього шляху. У нас є сила, впевненість, віра, розум і ідея. А це значить, ми досягнемо успіху", - сказав Арсеній Яценюк.