RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Яценюк закликав розмістити в Україні підрозділи НАТО

В Україні повинні бути розміщені військові підрозділи НАТО, які стануть частиною загальної протиракетної і протиповітряної оборони країни.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в своєму зверненні до партнерів з Альянсу під час 12-го Київського Безпекового Форуму, передає прес-служба партії.

"Ми стоїмо на передовій. Наші чоловіки і жінки у військовій формі довели, що вони нескорені. Допоможіть 42-мільйонній державі довести всьому світові, що демократія - це не слова, Захід - це союзник, а Путін і Росія - агресор. У цій боротьбі кожен з демократичного світу повинен стояти поруч з Україною і кожним українцем "- сказав він.

Яценюк додав, що Україна повинна отримати реальне оборонне озброєння від країн-членів Альянсу.

"Не бійтеся, ми захищаємо вас, а ви цим захищаєте себе. Дайте нам можливість захистити свою свободу, свою державу, свою країну".

Також лідер "Народного фронту" закликав НАТО включити Україну в колективну систему безпеки:

"На території України повинні бути розміщені військові підрозділи країн-членів НАТО ... Це і спільні навчання і чіткий військовий і політичний сигнал, що Україна йде до членства в НАТО ... Нам необхідно, щоб Україна стала частиною загальної протиракетної і протиповітряної оборони. Ми будемо захищати і ваші кордони"- пояснив він.

На думку глави "Народного фронту", альтернативи НАТО в гарантії безпеки для України просто немає. Він висловився проти дискусій про реформу Альянсу і армії ЄС, яка нібито буде здатна захищати Європу.

"Альтернативи НАТО немає. Не існує альтернативи сильному взаємозв'язку між Європейським Союзом і Сполученими Штатами" - підкреслив він.

Він нагадав підписання в 2008 році главою українського уряду, президентом і спікером парламенту звернення до НАТО про надання Україні плану дій щодо членства:

"Минуло 11 років. Звернення є - плану немає".

Арсеній Яценюк звернувся до країн-членів Альянсу:

"Продемонструйте всьому світу, що ми разом. І ця демонстрація - надати Україні план дій щодо членства в НАТО. Щоб ще одна країна - потужна, сильна, яка довела, що вміє боротися, - стала членом сильного військово-політичного альянсу, який захищає демократію і свободу".