RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Яценюк розповів про план з припинення війни за допомогою санкцій і тиску на Кремль

Спроби домовитися з Росією і Путіним, щоб він припинив війну, є маніпуляцією, якщо такі спроби не підтримані дуже жорстким тиском.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду "Відкрий Україну" Арсеній Яценюк на 12-му Київському безпековому форумі, передає прес-служба партії.

"Люди намагаються знайти швидке вирішення проблеми. І це природно, їх можна зрозуміти. Але реальність зовсім інша. Війна не завершена ... Якщо хтось думає, що Путін є тією людиною, яка бажає миру і хоче припинити війну, - це нонсенс . Путін - людина, яка провокує конфлікти по всьому світу", - зазначив політик.

Глава "Народного фронту" вважає, що відновлення територіальної цілісності України - завдання і для нашої держави, і для всього західного світу.

"Будь-які спроби знайти переговорний майданчик з Путіним і Росією з приводу того, щоб він припинив війну, є химерою, якщо такі спроби не підтримані дуже конкретними заходами, дуже жорстким тиском".

Зокрема, зазначив він, необхідні ефективні санкції, адже нинішній обмежувальний режим "далекий від досконалості". На думку Арсенія Яценюка, необхідні жорсткі санкції в сфері енергетики, торгівлі вуглеводнями і, в тому числі, відмова від будівництва "Північного потоку-2". Важливо також впровадження жорстких фінансових санкцій:

"Мова йде про блокування рахунків, блокування технологій і компаній. І про запровадження персональних санкцій не тільки проти компаній, а проти вищого керівництва Російської Федерації. Тільки це їх може протверезити".

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності боротьби з інформаційної пропагандою:

"Свобода слова - це не свобода російської брехні. Свобода слова - це можливість на противагу будь-якому фейку сказати правдиву і достовірну інформацію".

Лідер "Народного фронту" також підкреслив, що мирний процес вимагає нового порядку денного:

"Необхідно визнати низьку ефективність Мінського процесу. Так, на початковому етапі Мінський процес зменшив кількість обстрілів і зупинив широкомасштабну агресію. Але в цій формі, в якій він існує, а тим більше в російській інтерпретації - Мінський процес вимагає нового порядку денного і нових підходів ".

Яценюк підкреслив, що Росія повинна понести і фінансову відповідальність за окупацію і агресію проти України:

"Україна вимагає відшкодування збитків, заподіяних російською агресією, а завтра Україна буде вимагати компенсації за незаконне захоплення Донецька, Луганська і Криму. Нам необхідно відновлювати і Донецьк, і Луганськ, і Автономну Республіку Крим".

Він підкреслив, що питання повернення Донецька і Луганська та повернення Криму не можна розділяти:

"Для українців це рівнозначні питання. Це наша держава, це наша територія ... На порядку денному будь-якого мирного процесу з відновлення територіальної цілісності України стоять три питання. Росія і Путін, поверніть Донецьк, поверніть Луганськ, поверніть Крим і заберіть свої війська з нашої української території", - сказав Яценюк.