RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Дипломат розповів про підготовку Путіна до переговорів із Зеленським

Президент Росії Володимир Путін зробив ряд жорстких кроків щодо України, щоб отримати виграшну позицію на переговорах з обраним українським президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомив представник України в Тристоронньої контактній групі по Донбасу Євген Марчук, передають "Донецкие новости".

Першим із таких кроків президента країни-агресора дипломат назвав невизнання перемоги Зеленського на виборах.

"Путін до сьогоднішнього дня не привітав Зеленського, а на міжнародно-дипломатичному рівні - це знак. Це означає невизнання. Це перший психологічний фактор впливу на Зеленського як на молодого президента", - повідомив він.

Другий крок - реалізація кремлівського плану по роздачі російських паспортів на окупованих територіях Донбасу, а також ембарго на постачання нафтопродуктів. Найближчим часом, на думку Марчука, мова також піде і про продовження транзиту газу через територію України.

"Друге - паспортизація. Це - виклик. Вже не Порошенко займатиметься вирішенням цієї проблеми, і як з цим бути. Цим вже буде Зеленський займатися. Ще - ембарго на поставку нафти в Україну з 1 червня, і з 1 січня невідомо, як буде з транзитом газу через Україну ", - уточнив він.

Дипломат зазначив, що подібного сценарію Росія дотримується по відношенню до України з самого початку збройної агресії.

"Путін і його команда створюють для себе в переговорах дуже потужний резерв впливу. Точно так було в Мінську 15 лютого 2015 року - переговори йшли під час активного наступу російських військ на Дебальцеве", - підкреслив дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше активіст Вадим Лабас повідомив, що при президенті Володимир Зеленський Україна не змінить вектора свого розвитку, також як і політики в стосунках з Росією.