RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Інакше і не могло бути: реакція соцмереж на рішення Міжнародного трибуналу з морської агресії Кремля

Рішення Міжнародного трибуналу в Гамбурзі по полоненим українським морякам є важливою перемогою для України і дає надію на звільнення громадян, захоплених в Керченській протоці.

Таку думку висловила, зокрема, українська дипломат Олена Зеркаль.

"Наказ Трибуналу є чітким сигналом Росії, що вона не може порушувати міжнародне право безкарно. Затримання трьох військових кораблів та 24 військовослужбовців на борту є грубим порушенням імунітету, яким користуються військові кораблі згідно з Конвенцією ООН з морського права та за загальним міжнародним правом. Ми очікуємо, що Росія швидко та в повному обсязі виконає наказ Трибуналу. Нагадаю, що в подібній справі – Arctic Sunrise – Росія також не брала участі, але швидко звільнила людей.", - пише вона.

Також про рішення Трибуналу висловилися в Facebook нинішній президент України Володимир Зеленський і колишній - Петро Порошенко.

В цілому багато коментаторів позитивно оцінюють рішення Трибуналу і очікують просування в справі звільнення полонених моряків.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Міжнародний трибунал з морського права, який знаходиться в німецькому місті Гамбург, зобов'язав Росію звільнити українських моряків і повернути Україні захоплені судна.