RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Уріжуть санкції: У Європі затвердили черговий небезпечний для України документ

У понеділок, 3 червня регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи схвалив проект резолюції, яка змінює правила введення санкцій відносно делегацій.

Про це повідомив глава делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Володимир Ар'єв у себе на сторінці в Facebook.

Він уточнив, що голосування за цим проектом очікується вже в кінці поточного місяця.

"Регламентний комітет прийняв проект резолюції, яка може змінити правила ПАРЄ. Голосування 24 червня на сесії Асамблеї. Це поганий варіант, який ускладнює санкційну процедуру, але повністю її не ліквідує, як того вимагали росіяни", - зазначив Ар'єв.

Також дипломат розповів і про ризики, які очікують Україну в найближчому майбутньому. За його прогнозом, шансів утримати санкції проти РФ в поточному вигляді вкрай мало.

"Навіть якщо резолюцію проголосують, то можливість ввести санкції в урізаному варіанті, залишиться", - додав він.

Ар'єв також додав, що українські делегати протягом наступних трьох тижнів будуть намагатися переконати Асамблею не приймати цю резолюцію, адже це призведе до повернення російської делегації в ПАРЄ і подальшого зняття санкцій проти РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Володимир Ар'єв відзначав, що прийняте 17 травня рішення комітету міністрів країн-учасниць ПАРЄ про повернення російської делегації в асамблеї, не призведе до непоправних наслідків і скасування санкцій проти РФ.