RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Загинули сотні дітей: Зеленський назвав першу тему, яку підійматиме в ЄС

Президент України Володимир Зеленський виокремив пріоритетні питання зустрічі з представниками ЄС.

Про це він написав на власній сторінці в Facebook.

"Прилетів до Брюсселя. Попереду – низка зустрічей на найвищому рівні. Але з голови не йде 5-річний Кирило. І ще сотні дітей, які загинули від куль дорослих на сході України. За даними моніторингової місії ООН, на 1 червня цього року на Донбасі втратили життя 147 маленьких українців. 98 хлопчиків. 49 дівчаток. Поранено 363 дитини. Близько 200 тисяч дітей є внутрішньо переміщеними особами. Статус жертв війни отримали майже 23 тисячі дітей. Для десятків тисяч ця війна обернулася насильством – психологічним, сексуальним, фізичним", - написав Зеленський.

Президент також нагадав, що сьогодні, в Міжнародний день безневинних дітей.

"Я користуюся нагодою, щоб іще раз нагадати нашим європейським друзям ці жахливі цифри й закликати Росію припинити війну. Заради того, щоб зберегти життя, зокрема дітей", - заважив він.

Зеленський підкреслив, що основним із питань будете, як Україна разом із країнами ЄС будуть тиснути на Росію задля припинення війни на Донбасі.

"Звісно, закликів замало. Тому мої розмови з лідерами Європи почнуться сьогодні з питання – як ми разом будемо тиснути на агресора? Як ми примушуватимемо його до миру? Вірю, що разом ми знайдемо рішення. Нехай не сьогодні, але обов’язково знайдемо. Зобов’язані знайти – заради дітей", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", під час першого візиту президента України Володимира Зеленського в Брюссель міжнародні журналісти не зможуть задати йому питання.